Lifestyle, Ulkona

Vuosi pakettiin Riisitunturilla


Tagged: ,

IMG_20171229_104730.jpg

IMG_20171229_104743.jpg

Kalenterivuosi alkaa olemaan täynnä. Lähdin itsekseni hieman miettimään kulunutta vuotta Riisitunturin lumikentille. ”Cogito, ergo sum” (ajattelen, siis olen) on René Descartesin filosofinen lausuma, josta on myöhemmin tullut länsimaisen rationalismin kulmakivi. Erämaassa yksin ollessani en tosin ajattele juuri mitään. Tai en ainakaan mitään kovin syvällistä. Olenko siis olemassa siellä lainkaan? Ainoat ajatukseni taisivat liittyä maisemien lumoavaan kauneuteen sekä kestääkö laiskasti pystytetty telttani varmasti öisen myrskyn tunturissa. Ainakin tilinpäätös reissulta sai taas lisää henkisiä voimavaroja tankkiin ja yleensä aina vasta muutaman päivän päästä kotiutumisesta alkaa ajatus taas kulkea kahta kirkkaammin sekä rationaaliset palikat osumaan uomiinsa.

Ehkä tässä piileekin se jutun juoni miksi meikälle sopii silloin tällöin vetäytyä omiin oloihin johonkin, syrjään. Ei tarvitse ajatella mitään vastuullista eikä jouda miettimään mitään muuta kuin käsillä olevaa hetkeä. Toimii minulle, toimii varmasti myös sinulle. Kokeile!

 

maisema.JPG
Vapaa on vain umpihanki

Menestyksen alku

Tuota lausetta hoin mielessäni Kaldoaivin erämaassa syksyllä 2016. Tein päätöksen, että seuraavasta vuodesta alkaa menestyksen alku. Reilu vuosi sitten koin olevani jumissa. Totaali jumissa koko elämässäni. Mietin vain, mitähän teen vuoden päästä ja mitä minustakin tulee sitten joskus isona? Kyseisiä kysymyksiä esitetään paljon ja niiden perusteella tehdään myös johtopäätöksiä. Esimerkiksi tiettyyn ammattikuntaan kuuluvat ihmiset leimataan tietynlaisiksi. Jokainen voi nyt mielessään pohtia minkälaisia streotypioita juuri sinun alan tekijät muissa herättävät.

Itse olen ammattivalmentaja ja toimin liikunta-alalla. ”Sä varmaan syöt super terveellisesti grammalleen tietyn ohjeen mukaan ja treenaat 10 kertaa viikossa!” Kyllä, tuota kuulen usein. Käyn minäkin satunnaisesti mäkisessä ja vedän silloin tällöin myös brenkkua. Olenhan ihminen minäkin – vielä!

Näiden ajatusten pohjalta aloinkin miettimään, ettei musta tule mitään. Olen jo sitä mitä olen. Oma persoona, lihaa, luuta, verta sekä muita aineita. Tarviiko tässä tulla miksikään muuksi? Ei meikän mielestä. Päätin olla vain sitä mitä olen ja tehdä omia juttujani sekä toteuttaa unelmiani. Otin siis ensi askeleeni kohti menestystäni.

Pikakelauksella vuosi 2017. Perustin oman ensimmäisen yritykseni. Jätin silloisen varman päivätyöni ja siirryin yrittäjäksi. Hommasin ensimmäisen oman koirani, Ráhkiksen. Tutustuin vuoden aikana lukuisiin mahtaviin ihmisiin. Tapasin upean tytön. Ihastuttiin, rakastuttiin ja muutettiin yhteen. Reissasin ja harrastin paljon, enemmän kuin koskaan ennen. Toteutin itseäni.

punataivas
Riisitunturilla maisemat kohdillaan

Vuosi 2017 ollut meikälle parasta koskaan. Yhtä juhlaa lähes, mutta on tässä onneksi ollut vastoinkäymisiä. Varmaan enemmän kuin koskaan ennen! Hyvä niin, koska omaan filosofiaani kuuluvat uskallus epäonnistumisiin. Virheistä oppii ja ne kasvattavat.

Youtubea olen myös katsonut enemmän kuin koskaan. Sitä kautta opiskelin muun muassa miten tehdä nettisivut. Firman perustamiseen liittyviä videoita katsonut lukuisia sekä kaiken maailman talousgurujen prinsiippejä poiminut kyseisestä kanavasta. Valokuvauksesta innostuin myös aikalailla kuluneen vuoden aikana, joten nyt tutkimuksessa valokuvauksen alkeet!

 

Aika kääriä hihat

2017 kohteli siis hyvin ja pääsin omiin tavoitteisiin. Hieno juttu ja se siitä. Vielä en voi alkaa hakemaan todellista läpimurtoa uralleni, vaan nyt vasta aletaan hommiin. Oppirahoja on maksettu useampi tuhat euroa ja opeteltu kaikkea uutta. Nyt kääritään hihat ja otetaan omasta kehosta sekä mielestä kaikki tehot irti. Katsotaan mihin se riittää ja onko minusta tosiaan tähän. Tavoitteet on asetettu, joten vuosi 2018 – olen valmis!

 

täydellinen2
Kakkosasunto ylhäällä tunturissa

Omista uudenvuodenlupauksista voit lukea edellisestä postauksestani. Siinä tarkempaa dataa siitä sekä toivon mukaan ajatuksia sekä eväitä sinnekin päin. Muutama aika mielenkiintoinen projekti jo tiedossa ensi vuoden puolella, joten jännä nähdä miten ne toteutuvat. Avoimella mielellä siis eteenpäin.

Uudenvuoden kunniaksi Personal trainer -palveluihini tulee hyvät kampanjat, joten mikäli mielessä elämäntaparemontti tai halu kehittää omia fyysisiä sekä henkisiä voimavaroja, niin ottakaa somet seurantaan! Luvatut kamppikset pamahtavat Faceen ja Instaan heti tammikuun alussa.

 

Menestyksen mittari

Mikä sitten on todellisuudessa menestyksen mittari? Yritysmaailmassa liikevaihto, eli kylmästi valuutta määrittelee menestyksen. Minusta raha aika huono mittari loppujen lopuksi. Rahaa tulee ja menee, ja ainahan se on myös loppu!

DSC_0148
Kaamoksen keskellä

 

Joulupyhinä näin pitkästä aikaa hyvää ystävääni kotiseuduillani. Vaihdeltiin kuulumisia sekä kerrottiin tarinoita omista elämistämme sekä yhteisistä seikkailuistamme. Kysyttiinkö missään vaiheessa toisiltamme, että paljonko sulla on rahaa pankkitilillä? No ei helvetissä. Tuskin kuolinvuoteellakaan kukaan miettii tilinsä saldoa tai kertoo läheisilleen paljonko holvista löytyy fyrkkaa. Ei se kerro meistä mitään. Tarinat, kokemukset, ilot ja surut. Kuinka joskus on ollut aivan pohjalla ja jossain kohtaa uskaltanut yrittää sekä ylittänyt omat rajansa. Nämä ovat niitä rikkauksia, jotka elävät ja joita kerromme eteenpäin. Ehkä jopa vuosikymmeniä tai parhaimmillaan vuosisatoja!

Se mitä teet kasista neljään ja se paljonko tililläsi on rahaa ei kerro sinusta paljoakaan. Intohimosi, kokemuksesi ja elämänasenteesi kertovat sinusta paljon enemmän!

Hyvää uuttavuotta!

P.S. Hiihtäminen yksin keskellä kaamosta tunturissa on erittäin terapeuttista puuhaa!

Coach T


Suuri kiitos kaikille yhteistyökumppaneilleni vuodesta 2017!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s